KFC Merelbeke pakt eerste punt na thriller tegen Jong KAA Gent (2-2)

KFC Merelbeke heeft na een zinderende wedstrijd zijn eerste punt van het seizoen gepakt op het veld van buur Jong KAA Gent. Merelbeke had het de eerste tien minuten niet onder de markt, want Gent domineerde met balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden.

Langzaam maar zeker knokte Merelbeke zich terug in de wedstrijd, en dat leverde een eerste grote kans op toen El Hamdaui perfect voorzette op het hoofd van Binst. Nog even miste hij het doel, maar niet veel later was het wel raak! Binst trapte zijn eerste van het seizoen netjes tegen de Gentse netten.
Na de rust kantelde de wedstrijd, en Gent profiteerde na een Merelbeekse hoekschop van een snelle tegenaanval. Maes stond plots oog in oog met vier Gentse spelers, en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Merelbeke moest even bekomen, en dat gaf Gent de kans om een tweede treffer te scoren. De Mey had tegenslag toen doelman De Schrevel uitpakte met een fenomenale redding.

De thuisploeg weigerde vervolgens het karwei volledig af te maken. Eerst ranselde Maes nog een penalty uit zijn doelvlak, en vervolgens lieten de Gentenaars een reuzenkans voor open doel onbenut.
Dat gaf Merelbeke nieuwe moed. In de absolute slotfase zette #Forzameebeek alles op alles, en diep in blessuretijd volgde de beloning. Binst kopte de bal perfect in de loop van De Drie, die de gelijkmaker onhoudbaar voorbij doelman De Schrevel schoot. De eindstand: 2-2, een punt voor Merelbeke en een belangrijke morele opsteker na een felbevochten duel!