|

KFC Merelbeke kan verdiende voorsprong niet vast houden tegen HVV Hoogstraten (1-3)

Na het verlies thuis tegen Hasselt en de hoopgevende prestatie met het felbevochten gelijkspel tegen Jong KAA Gent, waarmee Merelbeke zichzelf op de kaart zette, waren de zenuwen gespannen voor de tweede thuiswedstrijd van het nog jonge seizoen tegen HVV Hoogstraten. Zou Merelbeke kunnen bevestigen door een broodnodige driepunter te scoren en zo mee te blijven in de rangschikking? Het antwoord kennen we inmiddels, want hoewel Merelbeke een zeer verdienstelijke eerste helft speelde waarin het via Soli op een verdiende 1-0 voorsprong kwam, zetten de “aardbeienplukkers” uit Hoogstraten de situatie tijdens een dol kwartier in de tweede helft volledig recht. Ze bezorgden onze thuisploeg met enkele rake klappen een knock-out.

Voor KFC Merelbeke werd het een wedstrijd met twee gezichten. Merelbeke begon sterk en creëerde een eerste kans toen De Mey een voorzet van Soli naast de doelpaal kopte. Mjahed verstuurde vervolgens een knappe voorzet vanaf links, maar Binst moest te hoog springen om voldoende kracht in zijn kopbal te leggen, waardoor het een eenvoudige vangbal werd voor doelman Kustermans.

Hoogstraten liet zich een paar keer zien in de Merelbeekse gevarenzone, maar voorlopig verdedigde Merelbeke strak en attent. Merelbeke bleef aanvallend gevaarlijk en toen Binst een zeer knappe assist afleverde, stormde Soli alleen op doel af en trapte de 1-0 voorbij Kustermans tegen de netten. Hoogstraten was onder de indruk, maar reageerde snel met een gevaarlijk schot van Appaerts, dat net naast ging.

Mjahed bleef zijn geliefde linkerflank afdraven en verstuurde een harde, laag scherende voorzet naar Rogiers, die het leer op doel devieerde. Doelman Kustermans had dit keer echter geluk, want de bal bleef half onder zijn lichaam steken, waardoor hij in tweede instantie de 2-0 kon voorkomen. Tiburgs schoot voor Hoogstraten nog een vrije trap in de Merelbeekse muur en Maes moest redding brengen op een schot van Mfumu, maar Merelbeke ging met een hoopgevende voorsprong de rust in.
Die hoop bleek echter ijdel, want de tweede helft was nog maar net begonnen of Merelbeke slikte al de gelijkmaker. Na een hoekschop viel de bal gevaarlijk voor het doel en in een scrimmage was het Van Dooren die de bal tegen de Merelbeekse netten duwde (1-1, 48e minuut). Hoogstraten nam daarna steeds meer het heft in handen, maar

Merelbeke reageerde nog goed op een ingestudeerde, gevaarlijke vrije trap van de bezoekers. Vervolgens leidde een veel te gemakkelijk weggegeven hoekschop tot de voorsprong voor Hoogstraten. Fall sprong het hoogst en knikte het leer onhoudbaar voorbij Maes (1-2, 55e minuut). Een minuut later was het al helemaal over voor Merelbeke, want pijnlijk balverlies op het middenveld stelde Struyf in staat om de 1-3 te scoren (56e minuut). Een bittere pil voor een zichtbaar aangeslagen Merelbeke.
Maes moest nog alles uit de kast halen om een mooie afstandsknal van De Wijs uit zijn doel te ranselen, maar de overwinning voor Hoogstraten was toen al een feit. Er was nog een kleine kans op een late aansluitingstreffer toen invaller Constant Van De Velde een voorzet op het hoofd van Binst mikte, maar het spreekwoordelijke kalf was toen al verdronken.

Na deze spijtige nederlaag moeten de Merelbeekse troepen het hoofd opgeheven houden, want vooral in de eerste helft bewezen ze dat ze dit niveau aankunnen. Volgend weekend reizen we naar Lyra Lierse voor een nieuwe kans op succes.