Dominant Lyra Lierse overklast KFC Merelbeke met ruime 4-1 zege.

Heel wat toeschouwers en een forse plaatselijke spionkop stuwden hun thuisploeg naar een ruime 4-1 zege tegen een onmachtig Merelbeke, dat geen oplossing vond om een snel en goed combinerend Lierse te stoppen.

Al van bij de start moest Merelbeke alles uit de kast halen om een vroege achterstand te vermijden en zelf kwam het amper in de buurt van het doel van de thuisploeg. Zelfs wanneer Merelbeke erin slaagde om een halve doorbraak te forceren, waren de afwerkingen op doel niet van dien aard om de plaatselijke doelman ook maar enigszins te verontrusten.  Mjahed kwam met enkele snelle en dreigende infiltraties nog het dichtst in de buurt van een eventuele voorsprong, en het was dan ook zeer verwonderlijk dat hij op het halfuur voor een tactische wissel van het veld werd gehaald.

Gefronste wenkbrauwen op de tribune bij de Merelbeekse toeschouwers waren het gevolg. Dat Merelbeke de rust inging met “slechts” een 1-0 achterstand, was niet te danken aan goed voetbal, maar vooral aan enkele gevatte tussenkomsten van onze goalie Jordy Maes, die met enkele kundige ingrepen zijn ploegmaten in de wedstrijd hield. Kort na de rust werden de Merelbekenaren al vlug met de neus op de feiten gedrukt toen Muyldermans de inmiddels oververdiende 2-0 binnenschoot. Merelbeke had het zeer moeilijk om de opening te forceren, maar in de zestigste minuut lukte dit warempel toch, toen De Drie een voorzet van D’Hoore voorbij Sterkens tegen de plaatselijke netten werkte. 2-1 en Merelbeke kreeg weer een sprankeltje hoop dat er hier misschien toch nog iets te rapen viel.

Maar deze hoop werd al snel ijdel toen even later onze anders zo secure doelman zich totaal verkeek op een ongevaarlijke diepe bal, en zo Muyldermans een onverwacht geschenk aanbood, dat hij maar al te graag uitpakte met de 3-1 voorsprong. Bij Merelbeke zonk de moed nu zienderogen in de schoenen. De Drie kreeg eerst nog wel een kans op de aansluiting toen hij het leer voorlangs trapte, maar verder dan deze dreiging kwam Merelbeke niet meer. Toen Volant even later de Merelbeekse defensie het nakijken gaf na een ingestudeerde vrije schop, trapte hij de 4-1 eindstand onverbiddelijk tegen de Merelbeekse netten.