Merelbeke kan beste wedstrijd van het seizoen niet verzilveren (2-0)

Merelbeke moest zondag jongstleden op bezoek bij competitieleider KVK Tienen. Op het veld was het verschil tussen de eersteklassement en de zogenaamde rode lantaarn evenwel niet te merken, want Merelbeke speelde in het Bergstadion één van zijn betere wedstrijden van het lopende seizoen. Het verschil zat hem dan ook in de efficiëntie, waarin de thuisploeg merkbaar de betere was.

Merelbeke schoot goed uit de startblokken en versierde een eerste mogelijkheid via Binst, die een schot in de handen van Van Hamel mikte. Vervolgens draaide Lanckman zich goed vrij en bediende Binst, maar zijn afwerking werd afgeblokt. Thuisploeg Tienen vond voorlopig geen oplossing tegen het goed georganiseerde spel van Merelbeke, dat nauwelijks kansen weggaf. Echter, balverlies bij het uitvoetballen kwam de bezoekers duur te staan. De bal kwam via enkele tussenstations in de voeten van Yagan, die het leer buiten bereik van Maes in de mand dropte (1-0, 15e min.).

Tienen versierde nu enkele opeenvolgende hoekschoppen, en Merelbeke kwam goed weg toen de boomlange targetspits Mabanza zijn kopbal net niet achter een strak voor doel getrapte hoekschop kreeg. Vervolgens moest Maes alles uit zijn doelmansarsenaal halen om een afstandsschot van Marchal uit zijn doel te ranselen. De laatste kans voor de rust was evenwel voor de bezoekers. De kwikzilveren Mjahed kneep knap naar binnen, maar het daaropvolgende schot waaide hoog over en naast de Tiense kooi.

Merelbeke kwam gretig uit de kleedkamer en zette de thuisploeg meteen onder druk. Amper vier minuten later leek het prijs. El Hamdoui zette knap voor en Binst knikte het leer staalhard voorbij Van Hamel. Lijnrechter Celis stak evenwel een stokje voor de Merelbeekse feestvreugde omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Was dit correct? We zullen het nooit weten. Merelbeke bleef echter de best acterende ploeg op het veld en drukte Tienen op eigen helft.

Binst kon eerst niet hoog genoeg klimmen om een voorzet van Mjahed richting doel te deviëren, maar toen Verhelst na een knappe Merelbeekse combinatie kon afdrukken, werd zijn schot gestopt door Tiense handspel, en scheidsrechter Bultynck wees onverbiddelijk naar de stip.
Binst zette zichzelf vol vertrouwen achter de bal en trapte het leer staalhard naar de hoek, maar Van Hamel koos de goede hoek en ranselde de strafschop met een knappe redding uit zijn doel. Even later was het tegen de gang van het spel in helemaal gedaan. De bij momenten ongrijpbare en hardwerkende De Vos won het duel rechts en zette gepast voor naar Mabanza, die de 2-0 staalhard binnen trapte. Een duidelijk aangeslagen Merelbeke probeerde nog wel op zoek te gaan naar een inmiddels oververdiende aansluitingstreffer, maar toen was het spreekwoordelijke kalf al verdronken. Opnieuw een opdoffer voor een meer dan goed acterend Merelbeke, dat hier eigenlijk minstens een puntendeling verdiende.

Volgend weekend ontvangt Merelbeke de Young Reds van R. Antwerp FC op de Molenkouter.