Molenkouter in extase na late gelijkmaker van Mjahed (1-1)

Het komt niet vaak voor dat een gelijkspel evenveel deugd doet als een overwinning, maar toen Mjahed in de negentigste minuut KFC Merelbeke langszij trapte met een fantastische wereldgoal, gingen de KFCM-supporters op de tribunes van de Molenkouter uit hun dak.

Hoewel Merelbeke al in de eerste minuut via een doorbraak van Binst kon dreigen, werd het allesbehalve een gezondheidswandeling tegen een sterk opzittend Knokke. De Merelbekenaars kregen geen voet aan de grond en moesten voortdurend op jacht naar de bal. Knokke drukte Merelbeke op eigen helft en versierde hoekschop na hoekschop. Eerst knalde Prudhomme vanaf de grote rechthoek over de dwarsligger, en Braem kwam millimeters te kort om een levensgevaarlijke voorzet van Cooman over de lijn te glijden.

Merelbeke vond geen oplossing tegen een goed combinerend Knokke, en toen Prudhomme na een knappe combinatie alleen voor Maes verscheen, was het raak en mocht hij de 0-1 in de Merelbeekse mand leggen. Knokke had zijn inmiddels verdiende voorsprong te pakken.

De pauze werd een kantelmoment. Coach David Verhelst bracht Mjahed in het veld en meteen had Merelbeke meer aanvallende druk. Binst knikte eerst een mooie voorzet van El Hamdaoui voorlangs, en even later had Binst weer pech toen hij een voorzet van een dartelende Mjahed in één tijd op de vuisten van Goblet mikte. Merelbeke zat nu beter in de wedstrijd en de kansen volgden elkaar snel op. Knokke moest waarachtig met de hakken in het zand. Mjahed pakte uit met een knappe dribbel, sneed naar binnen en trapte verschroeiend op doel, maar de bal draaide net voor de kruising naast de Knokse kooi.

Het was echter opletten voor de snelle uitvallen van Knokke, dat listig op de counter loerde. Maar toen Hurtevent afgezonderd voor doel verscheen, was daar nog altijd de secuur keepende Maes, die met een knappe redding zijn team in de wedstrijd hield. Merelbeke liet zich echter ook niet onbetuigd. Mjahed probeerde het eerst nog met een geplaatst schot, maar toen hij op slag van de negentigste minuut een verdedigende Knokse kopbal in één tijd op de slof nam, draaide het leer onhoudbaar voorbij Goblet in het doel. 1-1 en de tribunes op de Molenkouter gingen uit hun dak. Een gelijkmaker die smaakte als een overwinning, waardoor de KFC Merelbeke-aanhang in halve feeststemming verkeerde. Een hard bevochten, maar uiteindelijk zeer verdiend en belangrijk punt dat gevierd werd als een overwinning.