KFC Merelbeke tankt vertrouwen en scoort eerste driepunter van het seizoen tegen Jong Cercle Brugge (4-2)

De wedstrijd startte zeer voortvarend voor KFC Merelbeke, want een eerste actie resulteerde meteen in een mooi doelpunt. Richard Antwi toonde meteen zijn waarde voor de ploeg toen hij op links twee Cercle-verdedigers met een snelle actie het nakijken gaf en vervolgens de bal in de verste hoek, buiten bereik van doelman Langenbick, tegen de netten trapte (1-0, 3′). Het vertrouwen bij Merelbeke groeide zienderogen en ook de kansen volgden snel. Binst testte eerst nog de bezoekende doelman met een afstandsschot, maar toen De Drie eerst de Cercle-defensie omspeelde, leverde hij daarna op een presenteerblaadje de assist voor El Hamdaoui, die de bal enkel nog binnen hoefde te trappen (2-0, 12′). Cercle onderging duidelijk de wedstrijd, en we waren al ruim twintig minuten gevorderd toen De Ridder via een afstandsschot probeerde, maar dit werd makkelijk geklemd door kapitein Maes.

De Drie kreeg vervolgens een reuzenkans voor de voeten geschoven toen hij na een schitterende combinatie tussen Antwi en Binst alleen mocht afstormen op Langenbick, maar het Cercle-sluitstuk pareerde de harde knal over de dwarsligger. Op het halfuur was Cercle opnieuw dreigend, toen doelman Maes met een goede tussenkomst de aansluitingstreffer van de doorgebroken Degryse voorkwam.
Kort voor rust zat Merelbeke al helemaal op rozen. El Hamdaoui schudde een fantastische diepe pass uit zijn schoenen, waarmee hij Binst op weg zette naar de 3-0 voorsprong, die hij maar al te graag buiten bereik van Langenbick tegen de netten joeg.

Na de rust moest Merelbeke toch even gas terugnemen en zo kwam Cercle meer opzetten. Maes moest eerst nog een snelle infiltratie van Obambi onschadelijk maken, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Binst had gemerkt dat de Cercle-doelman nogal ver uit zijn doel stond en nam hem bijna vanop de middenlijn te grazen met een prachtig lobschot, dat over Langenbick in de kruising viel (4-0, 60′).

Toch bleef Cercle, ook na de 4-0 achterstand, op jacht gaan naar de eerredder. Toen Maes een fout beging in de zestien, plaatste scheidsrechter Stove de bal op de stip. De Ridder trapte de 4-1 voorbij Maes. Cercle bleef strijden voor wat het waard was, en Merelbeke moest in de loopgraven. Het was Martlé die vervolgens milderde tot 4-2 toen hij de bal met een mooi afstandsschot perfect in de kruising trapte (80′). Cercle drong verder nog aan, en scheidsrechter Stove liet nog flink wat minuten overspelen, maar dit kon niet voorkomen dat KFC Merelbeke zijn eerste verdiende driepunter van het seizoen gretig op zak mocht steken.