|

KFC MERELBEKE WINT BEKERWEDSTRIJD OP LILLE UNITED. (1-2)

KFC Merelbeke bekert een ronde verder nadat het een zeer sterk van zich afbijtend Lille United versloeg op eigen veld. Merelbeke klom al vroeg op voorsprong via een vrijschop van Mathieu D’Hoore die op het doelhout belandde, maar Binst was goed gevolgd en knikte de 0-1 voorbij het Lilse sluitstuk (‘7min.) Maar dan sloop er zand in het raderwerk van Merelbeke en Lille vocht zich een weg in de match. Bostanci knalde eerst nog een opgelegde kans over de dwarsbalk, maar toen de Merelbeekse doelman Maes aan de noodrem ging hangen, ging de bal op de stip en knalde diezelfde Bostanci de gelijkmaker onhoudbaar binnen (1-1 ‘42min.) 

De thuisploeg zag een naar zichzelf zoekend Merelbeke wankelen en draaide het gas volledig open. Merelbeke moest een half uur de loopgraven in , maar ondanks de grote druk kwam Lille ook niet echt aan grote kansen toe. Coach Verhelst greep in, herschikte zijn troepen, en een hard zwoegend Merelbeke knokte zichzelf wederom in de wedstrijd. Het was invaller Mjahed die het harde werk uiteindelijk verzilverde en een knappe assist van De Drie onhoudbaar in het Lilse doel knalde. 1-2 (‘74min.) en de boeken konden toe voor de thuisploeg die verder geen vuist meer kon maken. Merelbeke pleegde hiermee een halve hold-up op Lille, maar dat gaat niet mee in de geschiedenisboeken. 

Volgende week ontvangt Merelbeke op de Molenkouter Dessel Sport. Een tegenstander die we ook zullen tegenkomen in de reguliere competitie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *