14-11-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  We staan op kop!!!!!...
 
 

Voor de 11de speeldag ging KFC op bezoek bij fusieclub Pepingen-halle in het Lamme Guiche stadion.
Een echte hersfstdag met regen en wind en een niet al te best terrein, waren de ingrediënten, maar na 90 min kwamen alle KFC’ers met een brede glimlach van het terrein….. de net behaalde driepunter was hard bevochten, maar dit bewees dat ons fanionteam het ook in moeilijke omstandigheden kan waarmaken. Karel De Smet moest in laatste instantie afhaken en werd vervangen door Rob Vanderwilt, die nu een rijtje lager zijn stek in nam.

Merelbeke ging gezwind door op het elan van de wedstrijd tegen RFC Wetteren, en was een eerste maal gevaarlijk toen Saidy op de linkerflank mooi van zijn tegenstander wegdraaide, en de assist verstuurde, maar Elaut knikte het leer binnen het bereik van de lokale goalie. Een vijftal minuten later was het wel prijs. Een ingestudeerde hoekschop - volgend op een vrijschop van Van Cauwenberghe- werd feilloos door Van Den Winckel in de mand gedropt (0-1). Merelbeke bleef ook daarna de meest bedrijvige ploeg. Zwart werd door Elaut diep gestuurd, maar de plaatselijke defensie stak (al dan niet foutief) een stokje voor de mogelijke treffer. Op het half uur kwam Merelbeke wederom dichtbij de dubbele voorsprong, maar een gelukkige beenreflex van Deweerdt voorkwam de 0-2 voorsprong.
Ook kort voor rusten was het Zwart die op aangeven van Saidy nog een dot van een mogelijkheid voorgeschoteld kreeg, maar het leer botste net verkeerd en weg was de kans.
Pepingen liep in de eerste periode vooral achter de feiten aan, maar het creëerde op slag van rust toch een tweetal mogelijkheden, waarvan één bijna in het eigen Merelbeekse doel caprioleerde via de voet Van Den Winckel.
Pepingen kwam herboren terug uit de kleedkamers onder impuls van een soms weergaloze Avansey Ngadrira eiste de thuisploeg meer balbezit op en kampeerde het nu vooral op de helft van KFC Merelbeke. Doelman De Volder moest alles uit de kast halen na een te korte terugspeelbal en even later infiltreerde ‘Raoul’ met een gevaarlijk schot dat gelukkig naast ging. Diezelfde Raoul, was even later wederom aan zet, maar de ex spits van KV Mechelen en Virton besloot gelukkig hoog over… Ook Merelbeke kon eindelijk nog eens dreigen via Zwart die vanuit een schuine hoek op de doelman Deweerdt besloot, maar Pepingen bleef druk zetten en Merelbeke moest in de loopgraven. De Volder behoedde zijn ploegmaats voor de gelijkmaker toen hij eerst een schot van Mikal op de vuisten nam en daarna De Neef van dichtbij het scoren belette. Dit zouden meteen ook de laatste wapenfeiten van de Vlaams-Brabanders worden, want de laatste 2 kansen waren wederom voor Merelbeke. Van Laere en even later Vermote, met een stifter die op het doelhout strandde, kregen beiden het leer niet in de mand. Scheidsrechter Janssens vond dat het welletjes was en floot de aanzet van de bezoekende festiviteiten. Menig Merelbeeks shirt zwaaide in het rond na deze fantastische zege tegen een toch wel niet te onderschatten tegenstander.
Door deze mooie zege is ook de leidersplaats in de rangschikking een feit , en dit is wederom een nieuwe mijlpaal in het rijk gevulde geschiedenisboek van KFC Merelbeke.
Nog even genieten ook van de leidersplaats, maar de volgende uitdagingen met het Oost-Vlaamse 4-luik komt er al vlug aan met komende zondag Stekene, met daarna wedstrijden tegen Zelzate, Lebbeke en Lede….we kijken er naar uit !

 

 
06-11-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Merelbeke wint topper maar mist nipt de periodetitel...
 
 

Er was zondag jongstleden heel wat volk afgezakt naar sportpark Moerkensheide in De Pinte voor de onbetwiste topper in derde amateur A - KFC Merelbeke - RFC Wetteren. De inzet was dan ook niet min, want beide teams maakten nog aanspraak op de felbegeerde periodetitel die onmiddellijk zekerheid biedt over deelname aan de eindrondewedstrijden. RFC Wetteren was bij winst zeker van deze titel, maar bij Merelbeke waren er nog bijkomende voorwaarden in het spel. Zo moest het niet alleen winnen, maar moest het ook rekenen op een gelijkspel tussen Voorwaarts Zwevelzele en Avanti Stekene om het eindrondeticket te bemachtigen. Bijna lukte dit nog ook, want Merelbeke sloot de derby winnend af met een mooie 2-1 overwinning, maar miste op een haar na de periodetitel omdat Zwevezele in de 85e minuut van hun wedstrijd via penalty een 1-1 gelijke stand nog in extremis omboog in een 2-1 overwinning...
Tijdens een studieronde in het eerste kwartier van de wedstrijd was het Wetteren die een eerste maal dreigde via hoekschop, maar Merelbeke voetbalde zich meer en meer in de wedstrijd en gaf vanaf dan de controle niet meer uit handen. Van Cauwenberghe probeerde het eerst van op afstand en De Weirdt kwam een teenlengte te kort om een messcherpe voorzet van Zwart aan de tweede paal binnen te duwen, Verhoeven had dan best wel heel wat van zijn doelmanskunst nodig om een pegel van Bultheel uit zijn dooelvlak te zweven, maar het was topscorer Zwart zelf die de grootste kans onbenut liet, toen hij na een snelle omschakeling op Verhoeven mocht afstormen, maar de bezoekende doelman kwam goed uit en Zwart plaatste het leer langs de verkeerde kant van het doelhout. Bij Wetteren deden ze zichzelf dan de das om, want na een Merelbeekse overtreding trapte Delanoy de bal nogal onstuimig tegen het hoofd van scheidsrechter Berckvens en deze bedacht hem meteen met een rood karton met een reductie van de bezoekers tot gevolg. Ook na de rust trok Merelbeke het spel naar zich toe trok en het kreeg nu bijna meteen loon naar werken. Een Merelbeekse vrije trap werd slecht ontzet voor de voeten van verdediger Van Den Winckel, die het leer onhoudbaar in de kruising binnen ramde (1-0 '50). Wetteraar Lo Guidice kon de frustratie niet wegmoffelen en pakte dan 2 gele kaarten in evenveel minuten en de bezoekers werden wederom gereduceerd en dit voorval speelde nu nog meer in de kaart van de thuisploeg. Merelbeke forceerde nu via de overmacht enkele hele mooie doorbraken , maar doelman Verhoeven toonde zijn klasse en Zwart, tot twee maal toe, en Saidy beten telkens hun tanden stuk op het bezoekende sluitstuk. Toch pikte Zwart nog zijn doelpuntje mee toen hij na een magistrale pass van Van Der Beke wederom alleen door de bezoekende defensie glipte en het leer nu wel overhoeks voorbij Verhoeven in de kooi dropte. (2-0 '71). Saidy kreeg dan op aangeven van Zwart nog de kans om de score verder uit te diepen, maar ook nu verhinderde een verdedigend Wetters been de veilige 3-0 voorsprong. Doelman De Volder stevende af op de zesde clean sheet van het seizoen maar dit was zonder Van Der Syp gerekend die er in slaagde om via hoekschop toch nog de aansluitingstreffer binnen te wurmen (2-1 '85). Maar de de belangrijke derbyzege kwam daarna niet meer in gevaar en Merelbeke had wederom de scalp van de buren uit Wetteren te pakken, met als gevolg een zeer mooie tweede plaats in de rangschikking. Volgend weekend gaan we op bezoek naar Pepingen-Halle. Zou een leidersplaats er ook nog in zitten?...


 

 
       
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd