18-02-2019
  Update tranfernieuws ...  
 
  Merelbeke blijft rangschikking aanvoeren na moeilijke klip...
 
 

" Een moeilijk te nemen klip" Zo werd het bezoek op KVC Wingene door de Merelbeekse sportieve staf omschreven tijdens de voorbereiding van deze belangrijke wedstrijd in derde amateur A. Wingene incasseerde in de laatste elf wedstrijden slechts drie tegengoals en stond met een derde plaats mooi gerangschikt om zich autoritair te blijven mengen in het titeldebat. Redenen genoeg dus om deze zespuntenwedstrijd als onbetwiste topper van deze speeldag te catalogeren. Ook de klinkende 6-0 overwinning van naaste achtervolger RC Wetteren tegen FC Lebbeke zette de nodige druk op de ketel, zodat KFC Merelbeke wist wat hen te doen stond, wouden ze de rangschikking ook nog blijven aanvoeren, na deze speeldag.
Wingene begon in zijn gekende catenaccio speelstijl aan de wedstrijd en creëerde een eerste kans toen Rushiti net over de Merelbeekse dwarsbalk besloot. Merelbeke bouwde een lange verkenningsronde in, maar de eerste echte kans was ook meteen prijs. Zwart werd op rechts diep gestuurd en van uit een bijna onmogelijke scherpe hoek versloeg hij de met ongeloof gesticulerende doelman Verhulst ('15 0-1). Merelbeke bleef aan zet en creëerde wederom gevaar toen Zwart een hoekschop van Elaut naast de kooi knikte.  De zeer bedrijvige Van Der Cruyssen deed ook zijn duit in het zakje toen hij een rebound in de vlucht net naast de doelmond joeg. Wingene kwam met uitzondering van enkele dreigende hoekschoppen niet aan echte kansen toe en ook de laatse mogelijkheid voor de rust was voor kapitein De Smet, die zijn lange rush zag eindigen met een dreigend en grondscherend schot, dat een metertje of twee naast ging. Na de koffie veranderde het spelbeeld niet. Wingene moest nu wel noodgedwongen zijn verdedigende stellingen verlaten en dit was koren op de molen van Merelbeke. Oduro pakte eerst nog uit met een leuke dribbel, maar zijn geplaatst schot, dat net naast het doelhout krulde, verdiende beter. Even later was het wederom Oduro die voor animo zorgde toen Lahousse zijn botsend schot maar net op de lijn kon ontzetten. Toen pas kwam de gevaarlijkste actie van Wingene er aan. Bruning verstuurde een gevaarlijke assist, maar de goed gevolgde De Volder ontnam Van Roose het wenkend succes. Merelbeke dreigde een aantal malen via de counter. Zwart glipte door de plaatselijke buitenspelval en doelman Verhulst bediende de noodrem, maar groot was de verbazing toen scheidsrechter Goldberg de loepzuivere penaltyfout weg wuifde en Zwart wegens schwalbe bedacht met een geel karton. Jammer genoeg bestaat in derde amateur geen VAR, want dan zou scheidsrechter Goldberg al vlug zijn eigen dwaling ingezien hebben. De Merelbeekse aanhang was nog aan het bekomen van het onrecht, maar toen vond Kevin Elaut de tijd gekomen om uit te pakken met een verschroeiend schot dat enig mooi in de kruising van het Wingense doel binnen waaide ('80 0-2). Deze werelgoal pursang was het sein voor Wingene om er het bijltje bij neer te leggen en zo kwam deze zeer mooie en belangrijke Merelbeekse overwinning niet meer in gevaar. Komende Zondag om 15u00 ontvangt KFC Merelbeke het West-Vlaamse Oostkamp in Moerkensheide De Pinte.

 

 
11-02-2019
 
Update tranfernieuws ...
 
 
 
 
 

Nadat Merelbeke de eerste periodetitel nog op een haar na mistte is het er Zondag jongstleden toch in geslaagd om de tweede periodetitel op zak te steken en zo zekerheid te verwerven over deelname aan de eindrondewedstrijden voor promotie naar de tweede amateurreeks. Om dit te realiseren was één puntje voldoende om andere titelgegadigden zoals RC Wetteren en Halle-Pepingen op afstand te houden. Merelbeke kreeg het evenwel niet cadeau van tegenstander Torhout, want deze in puntennood verkerende opponent vesterkte zich tijdens de wintermercato en kwam met een zeer te duchten team afgezakt naar Moerkensheide in De Pinte.
Onder helse weersomstandigheden met striemende regenbuien en stevige windstoten was het de thuisploeg die via De Weirdt voor de eerste doelkans zorgde, maar doelman Van Der Beken ging goed plat.
Even later was Merelbeke wederom aan zet en stond de 1-0 op het bord toen Van Cauwenberghe een vrije trap dreigend op doel mikte. Doelman Van Der Beken kon in eerste instantie nog wegwerken, maar kapitein De Smet stond op de goede plaats en plaatste de rebound goed gericht tegen de Torhoutse touwen. De bezoekers lieten zich evenwel niet ontmoedigen en ze pakten uit met een aantal gevaarlijke prikken. Merelbeke kwam een eerste maal goed weg toen De Clerck een rebound na hoekschop keihard op de kruising mikte. Toch zou Torhout nog voor de rust loon naar werken krijgen, want de zeer opvallende Shema Tresor nam het voorbereidende werk voor zijn rekening en presenteerde de assist aan Stael die De Volder "stael"hard versloeg met een grondscherend schot net buiten de grote rechthoek. (1-1 '44). Kort na de rust was het Merelbeke dat een tweede maal op voorsprong klom, toen Zwart op aangeven van Oduro de doelman omspeelde en de 2-1 voorsprong in de mand dropte. Een tiental minuten later zat Merelbeke helemaal op rozen, want ook nu rinkelde de kassa. Van Der Beke lanceerde een assist door het center van de defensie en bediende Zwart, die ook nu het leer droogweg tegen de touwen dropte (3-1 '52). "Wedstrijd gespeeld" zou men dan terecht denken, maar dit was zonder de tegenstander gerekend die nu alles op alles zette en gedragen door het windvoordeel, Merelbeke waarachtig op eigen helft drukte. Eerst was het wederom Tresor die uitpakte met een sterk staaltje voetbalkunst , maar toen even later een vrijschop dreigend aan de tweede paal viel, moest Van Cauwenberghe aan de noodrem en scheidsrechter Mataj plaatste het leer op de stip. De Clercq trapte de aansluitingstreffer voorbij De Volder (3-2 '76). Bij Torhout begonnen ze er nu pas echt in te geloven en bij Merelbeke was de anders zo solide organisatie zoek. Aanvankelijk leek het gevaar nog voorbij te waaien, maar Merelbeke moest dan toch nog de gelijkmaker toestaan toen Neu uitpakte met een door de wind gedreven zondagsschot, dat via de kruising keihard in doel verdween. 3-3 en Merelbeke was zijn veilig gewaande voorsprong kwijt. Het was Zwart die nog bijna voor een plaatselijk delirium zorgde, toen hij al ruim in blessuretijd een assist van Oduro net naast het doehout mikte. Dat Merelbeke een riante voorsprong uit handen wist te geven zorgde toch voor een anti-climax gevoel, maar na het doorspoelen van de eerste ontgoocheling, konden de Merelbeekse manschappen toch aan het feest voor het behalen van de periodetitel. Dit is en blijft een zééééééééér sterke prestatie! Hierbij tevens de welgemeende felicitaties van de websiteredactie.

 

 
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd