07-04-2019
  Update tranfernieuws ...  

 
  KFC Merelbeke omzeilt belangrijke klip in titelstrijd...
 
 

Met de 0-1 overwinning op het veld van Avanti Stekene nam KFC Merelbeke zaterdagavond jongstleden een belangrijke klip in wat een ongemeen spannende titelstrijd aan het worden is. Het was niet zo dat Merelbeke er een wereldpartij speelde,verre van, maar in deze fase van de competitie telt enkel en alleen het resultaat en niet minder dan het resultaat. De tegenstander had best nog wel een goede reden om het Merelbeke lastig te maken, want door de positieve resultaten van de laatste weken, waren ze nog volop mee in de running voor de derde periodetitel. Vast stond dat ze hun huid duur zouden verkopen en de wetenschap dat Merelbeke er nog nimmer een echt goed resultaat kon neerzetten, was ook geen voer voor een geruststellende verplaatsing.
De wedstrijd startte met een lange en voorzichtige verkenningronde van beide teams, maar het was de thuisploeg die een eerste maal kon dreigen toen Klippelaar zichzelf op links vrij dribbelde, maar zijn schot krulde voorlangs de kooi van De Volder ('12). Merelbeke regaeerde via een snelle counter en via de stations van Oduro, Saydi en Zwart, maar op diens messcherpe voorzet was niemand goed gevolgd. De Merelbeekse draaischijf Kevin Elaut was ook wederom in opvallend goede doen en zo verstuurde hij een gemeten assist die door Oduro in de vlucht op de slof genomen werd, maar het gekraakt schot zeilde hoog over de Stekense dwarsbalk. Merelbeke bleef geduldig de combinatie zoeken en probeerde Stekene te verschalken via hoge pressie, maar toch was het een stilligende fase die voor de eerste en enige verlossing zou zorgen. Oduro trapte een hoekschop op de knikker van Van Der Wilt, die devieerde. Doelman De Grave redde de kopbal in eerste instantie, maar topscorer Zwart was wederom zeer allert en duwde het leer alsnog over de streep (0-1 '24). Kort voor de rust pakte Stekene nog uit met een gevaarlijke fase toen De Rudder door de Merelbeekse defensie slalomde en zo de achterlijn haalde, maar de niet te missen opgelegde kans werd, gelukkig voor Merelbeke, door De Wilde hoog over de dwarsligger gejast. Na de pauze was het Stekene dat vol overtuiging aan de tweede periode begon en het drukte Merelbeke waarachtig op eigen helft. Het was even pompen of verzuipen, maar toen Van Der Cruyssen zichzelf verslikte in een dribbel, was het Van Der Beke die de steek moest oprapen en zo ging Van Gysel maar al te graag neer. Scheidsrechter Delarbre floot krachtdadig een strafschop. Bij Merelbeke zagen ze de bui al hangen, maar dit was zonder doelman De Volder gerekend, die de elfmeter van Laeremans uit het doelvlak ranselde en zo een groot aandeel kreeg in de latere overwinning ('47). Langs de overzijde reageerde Merelbeke via een snelle uitbraak van Zwart , die Oduro alleen de straat in stuurde, maar doelman De Grave was attent en devieerde de knal van Oduro in hoekschop. Merelbeke solliciteerde nog éénmaal naar de dubbele voorsprong toen de zeer aanwezige Manki Saidy een gemeten assist afleverde aan zijn  maatje Oduro, maar deze had zijn dagje niet en het werd een makkelijke opraper voor De Grave. Ondanks veel goede wil kon Stekene het tij niet meer keren en zo was deze belangrijke overwinning een feit. Een Merelbeeks feestje volgde. Ook Wetteren pakte in extremis nog de overwinning tegen een taai Torhout en zo blijft deze titelstrijd ongemeen spannend.
Komend weekend op Zondag 14 April om 18u00 staat de thuiswedstrijd tegen Zelzate op het programma. Allen naar Moerkensheide!

 

 
02-04-2019
  Update tranfernieuws ...  
 
  Merelbeke moet puntendeling toestaan...
 
 

De toppers volgen elkaar nu in sneltempo op, want na FC Wetteren moest Merelbeke zondag jongstleden alweer aan de bak tegen een moeiljke tegenstander. Dat het derde gerangschikte Pepingen zijn huid duur zou verkopen, was nog enigszins te verwachten, maar dat ze daarbij ook nog alles behalve kwamen voetballen was toch wel de verrassing van de speeldag. Al van bij de aanvang van de wedstrijd was duidelijk dat de bezoekende coach Meynaert zijn manschappen zo veel als mogelijk achter de bal wou houden en daarbij steeds angstvallig gesticuleerde dat men het spel "laag" moest houden. Merelbeke diende dan ook op te boksen tegen een verdedigende stelling die zich niet op een foutje liet betrappen en met het ontbreken van draaischijf Kevin Elaut (kwetsuur) had het te weinig creativiteit in huis om de wedstrijd open te breken.
Merelbeke gaf de bezoekers dan ook maar een koekje van eigen deeg en bleef ook zelf in een zeer stugge organisatie spelen. Kansen waren er nauwelijks op te tekenen, en het grootste gevaar kwam dan ook van enkele stilstaande fases, waarbij Van Cauwenberghe uitpakte met enkele dreigende vrijschoppen, gemikt naar de knikker van de gretige Van Der Wilt, maar deze vond de weg naar de Pepingense kooi niet. Pepingen probeerde af en toe wel wat druk naar voor te zetten, maar toen Merelbeke tijdens deze fases de bal heroverde, kroop het vlug terug als angsthazen in de verdedigende stelling. Dat deze wedstrijd voor de toeschouwers niet echt een aangenaam kijkstuk was, hoeft dan ook niet te verwonderen. Toch was het Merelbeke dat voor enig animo zorgde toen Sasah Oduro voor één maal op de counter wat meer bewegingsvrijheid kreeg en zo topscorer Zwart de straat in kon sturen. Zwart forceerde in zijn gekende stijl de doorbraak en stormde alleen op doelman Deweerdt af, maar zijn knal belandde jammer genoeg in het zijnet en zo was de enige echte grote kans van de wedstrijd voorbij. Kapitein Karel De Smet moest ook noodgedwongen en vervroegd het strijdtoneel verlaten, maar het moet gezegd dat de verdediging o.l.v. een secuur volgende Van Der Wilt de deur goed gesloten hield. Coach De Schrijver probeerde met de inbreng van Manki Saidy en Lars Godart nog wat meer aanvallende dreiging in de wedstrijd te brengen, maar ook zij geraakten niet van onder het juk van de bezoekende defensie. Pepingen liet op het einde nog een grote kans optekenen toen Ngadira zichzelf onverwacht mooi vrij draaide in de Merelbeekse strafschopgebied, maar voor de afwerking had hij waarschijnlijk wel iets anders in gedachten, want zijn schot werd een afschamper van formaat die ver naast de kooi van De Volder zeilde. Pepingen kreeg uiteindelijk dan ook voor wat het gekomen was. Een puntendeling. Een billijke uitslag, want ook Merelbeke was ditmaal niet in staat om deze stugge tegenstander in verlegendheid te brengen.

 

 
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd