01-03-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Katia Willaert en Yara Van der Heyden genomineerd...
 
 

Er viel opnieuw goed nieuws te rapen bij de dames van KFC Merelbeke. In de verkiezing van de beste amateurvoetballer werden maar liefst 2 speelsters van KFC Merelbeke genomineerd.
Yara Van der Heyden, centrumspits in eerste provinciale, mocht net als Elien De Jaeger (Eendracht Aalst en Pauline Deloose (Eendracht Zele) zich bij de laatste 3 van deze verkiezing terugvinden.
Yara Van der Heyden mag terecht fier zijn op deze nominatie, al wijt zij dit vooral aan de goede teamprestaties.
Maar ook de kapitein van de beloften en ouderdomsdeken Katia Willaert was terug te vinden bij de laatste 3 uit 3de provinciale. Samen met Lara Broekaert (FC Poesele) en Lisa Grymonprez (KV Eendracht Aalter) mag zij gespannen afwachten tijdens de finale op 16 maart.
Het is voor hen een erkenning omdat enkel de trainers uit de reeks mochten stemmen en uiteraard niet op eigen speelsters.
Op 16 maart in het ICC weten we of Merelbeke met een ‘Golden Palace Ball’ naar huis mag komen.
We duimen alvast voor beiden.

 

 
01-03-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Dames halen finale Hofman Cup...
 
 

De Dames van KFC Merelbeke hebben zich geplaatst voor de finale van de Hofman Cup na winst op Eendracht Aalst met 1-2. Respectievelijk zijn dit de nummers 2 en 3 uit de rangschikking.
Het was geen eenvoudige wedstrijd aldus ad-interim coach Peter De Bruyckere. Deze week werd de groep nog geconfronteerd met het ontslag van coach Jurgen Vernaillen, die zelf besliste om de handdoek te werpen. Iedereen gefocust krijgen voor deze wedstrijd was dus niet vanzelfsprekend. We probeerden te spelen vanuit een goede organisatie en we deden het niet onaardig. We hadden de eerste helft bijna niets weggegeven en konden geregeld tegenprikken. Ondanks de 0-0 stand bij rust, zag ik toch heel wat lachende gezichten in de kleedkamer, aldus de coach. De tweede helft had nog maar zijn aanvang genomen of we kwamen na de aftrap onmiddellijk 0-1 via Yara Van Der Heyden. Aalst schakelde meteen een versnelling hoger, waardoor zij 15’ bleven drukken. Net toen het tempo opnieuw wat begon te zakken, kon Lauranne Petit (speelster uit 1ste nationale) de thuisploeg terug op gelijke hoogte brengen. Aalst kwam hierna even op adem, maar begon nadien terug de druk op te voeren. Onze organisatie stond echter pal. Op het halfuur was de voorsprong voor Aalst bijna een feit, maar het doelhout besliste er anders over. Door de druk van Aalst kregen wij meer ruimte waardoor wij geregeld konden tegenprikken. Na een derde opeenvolgende corner kon Naomi De Regge 10’ voor einde wedstrijd de voorsprong voor Merelbeke tegen de touwen koppen. 1-2.
Aalst probeerde nog een verliesbeurt af te wenden met een eindoffensief, maar Merelbeke kwam niet echt meer in de problemen.
De slimste ploeg heeft gewonnen, klonk het bij de coach. Die trots was op zijn troepen en bedankte voor het verjaardagscadeau. Tevens hadden we onze revanche beet voor het verlies in de competitie 2 weken eerder.
Het parcours :
• KFC Merelbeke – Waarschoot 5-0
• Eendracht Zele – KFC Merelbeke 1-6
• Bosdam Beveren – KFC Merelbeke 1-1
• KFC Merelbeke - Eendracht Aalst 3-1
• SK Zingem – KFC Merelbeke 1-2
• Eendracht Aalst – KFC Merelbeke 1-2
De finale wordt gespeeld op 1 mei op het veld van Sparta Petegem.