30-04-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Laatste wedstrijd in de Kloosterstraat...
 
 

Mede door de traditionele barbecue van de supportersclub van KFC Merelbeke was er heel wat volk komen opdagen, voor de laatste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2017-2018. Het was tevens ook de allerlaatste competitiewedstrijd op het gezellige terrein aan de kloosterstraat, want zoals u ongetwijfeld reeds vernomen hebt, zal KFC Merelbeke volgend seizoen noodgedwongen zijn wedstrijden afwerken in de accomodatie Moerkensheide in De Pinte. Redenen genoeg om er een feestelijke wedstrijd van te maken en het fanionteam van KFC Merelbeke heeft dan ook in schoonheid afscheid genomen, want het won de laatste wedstrijd van het seizoen met een overtuigende 3-0 tegen het definitief tot de degradatie veroordeelde Mariekerke.
Lorenzo Ongena was het eerst aan zet toen hij op aangeven van Van Cauwenberghe oog in oog met de bezoekende doelman kwam te staan, maar de afwerking was te zwak om Mardulier te verontrusten. Mariekerke probeerde wel enig weerwerk te bieden, maar geraakte aanvankelijk niet echt vlot in de zone van de waarheid. Een vrijschop net buiten de grote rechthoek was het eerste wapenfeit van de bezoekers, maar Ernst trapte het leer over de dwarsbalk. De Volder had er dan al een rustige namiddag opzitten, maar hij kwam toch met de schrik weg toen hij een harde vrijschop van Claessens moest lossen, maar zijn ploegmaats sprongen in de bres en ontmijnden het verdere gevaar. De gevaarlijkste en meest verrassende zet van de bezoekers kwam er toen Mariekerke de Merelbeekse defensie compleet uit verband speelde, maar gelukkig was Van Der Cruyssen bij de les en veegde hij de knal van Claessens van de doellijn. De reactie van het geschrokken Merelbeke was meteen lucratief, want Seynaeve verstuurde een perfecte assist in de looplijn van De Weirdt, die doelman Mardulier het nakijken gaf en kurkdroog de 1-0 voorsprong tegen de netten dropte.
Na de pauze was het een vrijschop van Van Der Wilt die voor het eerste animo zorgde, maar een volgende snelle combinatie via Saidy en wederom Van Der Wilt bracht De Weirdt in stelling, maar Mardulier verkleinde de hoek goed en devieerde het gevaar in hoekschop. Mariekerke versierde wederom een vrijschop net buiten de grote rechthoek, maar ook nu trapte Ernst het leer zonder gevaar over het doelkader. Merelbeke versierde een hoekschop die aanvankelijk door de Mariekerkse defensie weggewerkt werd, maar Ongena nam de rebound in één tijd op de slof en knalde het leer van op ruim vijfentwintig meter voorbij Mardulier (2-0 '59). Mariekerke probeerde nog aan te dringen, maar hun ijver werd definitief gesmoord toen Seynaeve op links de uitbraak forceerde en een perfecte assist verstuurde naar topscorer Zwart, die het leer aan de tweede paal kon binnen glijden.
(3-0 '86). Ook invaller en aankomend Merelbeeks talent Glenn Uyttendaele liet nog van zichzelf spreken, toen hij via een snelle omschakeling alleen op Mardulier kon afstormen, maar de doelman had het geluk aan zijn zijde toen hij het geplaatst schot met de vingertoppen nog net in hoekschop kon devieren. Scheidsrechter Jan-Sebastiaan Janssens vond het dan welletjes en floot een einde aan het voetbalseizoen 2017-2018. Met deze overwinning eindigt KFC Merelbeke op de gedeelde zevende plaats in de rangschikking en de sportieve staf en de kernspelers kunnen dan ook terugblikken op een meer dan voortreffelijk seizoen.
Hierbij passen dan ook welgemeende gelukwensen vanwege de websiteredactie!


 

 
23-04-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Thomas Zwart nagelt er twee tegen de netten...
 
 

Ninove legde Merelbeke vorig seizoen over de knie en stuurde ons fanionteam huiswaarts met een ferme 6-0 pandoering. Dit waren toen nog de betere tijden bij Ninove, want ondanks een aantal gerichte versterkingen weigerde de Ninoofse motor dit seizoen aan te slaan en is men er zelfs tot op vandaag nog niet helemaal zeker van het behoud in 3e amateurklasse. Bij Merelbeke lag de nederlaag nog altijd zwaar op de maag en waren onze keurtroepen dan ook uit op een sportieve revanche. Toch was dit niet zo vanzelfsprekend, want met het ontbreken van Saidy (op reis) en een goed volgelopen gekwetstenboeg (met o.a. Oduro, Bultheel, Van De Voorde, Blanckaert) moest coach De Schryver fel sleutelen en puzzelen om een weerbaar team aan de aftrap te krijgen, maar dit lukte wonderwel en Merelbeke speelde er waarempel een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. En dit mede onder impuls van een zeer gemotiveerde en gedreven spelerskern.
Merelbeke startte meteen met een fel offensief en het scheelde geen haar of Elaut kon al in de aanvangsminuut de score openen toen hij alleen op doelman Goossens mocht afstormen, maar hij besloot zijn schot naast het doelkader. Ninove probeerde wel wat weerwerk te bieden via een kopbal van Lepage, maar het was vooral Merelbeke dat de beste patronen op de kunstgrasmat tekende. Elaut forceerde een tweede doorbraak op rechts, maar Zwart knikte het leer naast de kooi. Ninove forceerde een vrijschop op een leuke plaats, net buiten de grote rechthoek, maar De Volder had geen problemen met de zwakke trap van Bellon. Bij Ninove lieten ze nogal wat ruimte in de rug liggen en Seynaeve lanceerde een knappe assist naar zijn maatje Zwart, die als een sneltrein de strafschopzone instormde en het leer kunstig in de hoek van het doel dropte (0-1 '25). Onder de kundige defensieve leiding van kapitein De Smet ving Merelbeke de Ninovieters goed op, maar het was toch even schrikken toen een kopbal van Bellon maar net over de dwarsbalk scheerde. Ook bij Ninove kwamen ze voor de rust nog met de schrik weg toen Knipping een voorzet van Zwart bijna in eigen doel knikte. Het verwachte offensief van Ninove na de rust kwam er niet. Verhaeghe zorgde voor het enige lokaal gevaar toen hij eerst een kopbal net over knikte en daarna ook zijn afstandsschot over de dwarsbalk zag zoeven. Verder dan deze pogingen kwam Ninove niet meer en het was alsof ze zich reeds neerlegden bij de nakende nederlaag. Het was topscorer Zwart die met een wereldgoal het lot van de thuisploeg helemaal bezegelde, toen hij in de vlucht een niet eens zo goede voorzet van Elaut staalhard in de kruising nagelde en daarmee de mooiste Merelbeekse aanval van de namiddag tot een lucratief einde bracht (0-2 '75). Bij Ninove drongen ze niet eens meer aan en Merelbeke mocht makkelijker dan verwacht de volle buit mee huiswaarts nemen. Deze mooie overwinning en de tropische temperaturen zorgden nog voor een leuk feestje achteraf. Volgende week zijn we reeds toe aan de laatste speeldag van de competitie. Dit wordt tevens de laatste wedstrijd van het eerste elftal van KFC Merelbeke in de kloosterstraat. Na de (gala)wedstrijd tegen Mariekerke is er de traditionele barbecue. Een organisatie van onze trouwe supportersclub van KFC Merelbeke.
Alle info en inschrijven tot donderdag 26 april kan via deze website...


 

 
       
       
       
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd