16-04-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Gelijkspel voldoende voor behoud...
 
 

Het 2-2 gelijkspel tegen FC Lebbeke en het feit dat Ninove op het veld van Wolvertem ook niet verder kwam dan een puntedeling, hebben er voor gezorgd dat KFC Merelbeke nu ook mathematische zekerheid verwierf over een verlengd verblijf in het nationaal voetbal. Lebbeke kwam nochtans niet naar Merelbeke afgezakt om er een typische eindeseizoenswedstrijd van te maken, want hun huidige zesde stek in de rangschikking gaf hen nog altijd uitzicht op een eindrondeplaats. Merelbeke mocht zich dus opmaken voor stevig weerwerk en de toeschouwers kregen dan ook een vrij leuke en spannende pot voetbal geserveerd.
Het was Baras van Lebbeke die een eerste maal kon dreigen toen hij aan de tweede paal een voorzet van Deryck met een vluchtduik in doel probeerde te knikken, maar bij Merelbeke waren ze niet onder de indruk, waarna ze de wedstrijd volledig in handen namen. Zwart kreeg een eerste reuzenkans voor de schoenen geschoven toen hij door de buitenspelval glipte en alleen op het Lebbeekse doel kon afstormen, maar hij verslikte zich in de afwerking en doelman Van Der Taelen mocht al te makkelijk redding brengen. Merelbeke bleef het meeste balbzeit claimen en drukte Lebbeke in de defensie.  Oduro lanceerde Elaut knap via de rechter flank, maar de scherpe voorzet scheerde rakelings langs de doelmond van Lebbeke, zonder dat een Merelbekenaar het leer kon deviëren. De inmiddels verdiende voorsprong kwam er dan toch toen Saidy met een splijtende dribbel de achterlijn haalde en ze bij Lebbeke de bal maar niet weggewerkt kregen. Elaut stond op de goede plaats en hij knalde de rebound voorbij Van Der Taelen (1-0 '22). Een volgende kans leverde ook een volgend doelpunt op. Oduro behield het overzicht op rechts en legde de bal panklaar voor Van Cauwenberghe, die net buiten de grote rechthoek zeer beheerst en geplaatst binnen knalde (2-0 '26). Merelbeke zat op rozen en ook na de rust pakte het meteen uit met een splijtende aanval, maar ook nu kon Zwart zijn tweede reuzenkans van de namiddag niet tussen de palen mikken. Lebbeke probeerde wel goed weerwerk te bieden, en een afstandsschot van Persoons ging een metertje over de dwarsbalk. Ook Baras probeerde het via een goed gekrulde vrijschop, maar De Volder had al voor moeilijker vuren gestaan en klemde de bal makkelijk. Saidy kwam net een haarlengte te kort om langs de overzijde een verre inworp van De Weirdt in de kruising te knikken. Lebbeke werkte zichzelf nu meer en meer in de wedstrijd  en dit loonde toen Baras een vrijgeleide kreeg op links en Persoons de scherpe voorzet aan de eerste paal voorbij de aanstormende De Volder mocht binnen knikken (2-1 '71).
Bij Merelbeke milderde de aanvalsdrift nu gestaag. Lebbeke voelde de kans en gooide er een allerlaatste slotoffensief tegenaan.. Merelbeke slaagde er aanvankelijk nog in om de bal uit de zestien te houden, maar toen Deryck tegen affluiten aan nog een laatste voorzet mocht versturen, was De Wannemaecker er als de kippen bij om de gelijkmaker aan de tweede paal binnen te duwen (2-2 '89). Voor de zoveelste maal dit seizoen liet Merelbeke een grijpbare driepunter uit de handen glippen, maar dit gelijkspel was toch voldoende om het behoud in de derde amateurklasse te verzekeren en dit, het mag gezegd, blijft toch een zeer knappe prestatie. Nog twee wedstrijden scheiden ons van het snel naderende einde van het seizoen. Komende Zondag gaat KFC Merelbeke op bezoek naar Ninove. 

 
09-04-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Merelbeke wint tegen rode lantaarn...
 
 

Merelbeke ging zondag jongstleden op bezoek bij het reeds tot de degradatie veroordeelde KSK Vlamertinge. Op papier een makkelijke opdracht, ware het niet dat deze potige hekkensluiters het al menige bezoekers moeilijk maakten.
Dit mochten onlangs competitieleiders Wingene (0-2) en Menen (0-1) nog aan den lijve ondervinden. Zo makkelijk pakt men er de punten niet mee want het Vlamertingse elftal verweert zich met lijf èn leden en het speelveld dat, bewust of niet, toe is aan een grote onderhoudsbeurt,, werkt ook al niet mee om er oogstrelend voetbal op te vertonen. Coach De Schryver wist dat dit alles behalve een walk-over zou worden en waarschuuwde zijn manschappen dan ook voor al te veel voorbarige euforie.

Na de aftrap was het toch Merelbeke dat meteen het heft in handen nam. Alexander Seynaeve creëerde een eerste mogelijkheid toen hij een rebound na hoekschop keihard op de dwarsligger knalde. Enkele tellen later was topscorer Zwart aan de beurt, maar hij werkte een voorzet van Elaut te zwak af in de handen van doelman Vanbrabandt. Het was toch opletten voor enkele zeldzame tegenprikken van de thuisploeg en er was reëel gevaar toen Neve alleen voor De Volder opdook, maar de afwerking was ondermaats en duidelijk niet naar de zin van de plaatselijke coach Platteeuw, die zijn armen weids ten hemel spreidde. Zwart creëerde zichzelf een tweede soremogelijkheid toen hij op aangeven van Van Cauwenberghe kunstig wegdraaide van zijn persoonlijke lijfwacht, maar nu ging de daaropvolgende knal voorlangs. Lokaal knoeiwerk in de plaatselijke verdediging was de aanleiding voor de Merelbeekse voorsprong, want Zwart anticipeerde snel en stormde alleen af op doelman Vanbrabandt, waarna hij het leer netjes in de mand dropte (0-1 '17). Even later klonk luid lokaal protest toen Kapitein Vrijens in de zestien nogal fors in duel ging met Demeulemeester, maar scheidsrechter Bourdeaud'Hui zag er geen graten in en wuifde de penaltyvraag ostentatief weg. Merelbeke kon verder niet echt een vuist maken en ondanks heel wat slordigheden, die ook deels te maken hadden met de lamentabele staat van het veld, werd er gerust met de kleinste voorsprong. Merelbeke kwam gedrevener terug uit de kleedkamer en Oduro kwam net niet tot een schot na een knappe actie van Seynaeve op links. De inbreng van Saidy Manki zorgde bijna meteen voor meer druk naar voor. De kansen volgden elkaar nu op, maar het duurde toch tot de zeventigste minuut eer Merelbeke meer afstand kon nemen. Het was Oduro die een afstandsschot van Zwart netjes in doel devieerde (0-2 '73). Saidy Manki zelf pakte even daarna uit met een verrassende dribbel door het centrum van de plaatselijke defensie en dropte het leer wederom tegen de netten, maar lijnrechter Clemmens stak (onbegrijpelijk) de vlag in de lucht en het feest ging niet door. Toch bleef Merelbeke aandringen en dit resulteerde in een verdiende derde treffer van Oduro nadat zijn maatje Saidy Manki hem kunstig de straat had in gestuurd (0-3 '88). Een vrijschop net buiten de grote rechthoek was het laatste wapenfeit voor Merelbeke, maar Van Cauwenberghe trapte het leer keihard over doel en in een baan om de aarde :-).
Met deze driepunter is Merelbeke nog niet mathematisch zeker van het behoud, maar er zou nu al veel moeten gebeuren om dit nog te laten mislukken. Komende Zondag ontvangt Merelbeke aan de Kloosterstraat FC Lebbeke. Voorafgaand aan de wedstrijd is er vanaf 12u00 een footlunch met ribbetjes à volonté... 

 
       
       
       
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd