14-01-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Weggeefdoelpunten nekken Merelbeke...
 
 

Dat de bezoekers uit Melsele wel een balletje konden trappen hadden we al ondervonden tijdens de heenronde, wanneer we er met 0-3 de boot in gingen. Deze nederlaag was grotendeels toe te schrijven aan het feit dat de competitie toen nog pril was en KFC Merelbeke nog niet zijn goede draai gevonden had. Maar, intussen waren we ruim 15 speeldagen verder en de laatste mooie reeks van Merelbeke (17op21) en de 0 op 9 van tegenstander Melsele deden vermoeden dat onze thuisploeg toch tot iets moois in staat was en dus werd er stiekem gehoopt op een volgende driepunter. Maar dit was niet gerekend met een vlot en agressief spelend Melsele dat Merelbeke danig in de fout dwong, waardoor het minstens 2 doelpunten in geschenkverpakking kreeg toebedeeld en de wedstrijd met een duidelijke 2-4 overwinning op zijn conto schreef. Merelbeke donderde zo van zijn roze wolk, beschreef Coach De Schryver het lyrisch na de wedstrijd.
De thuisploeg begon nochtans zeer voortvarend, want al in de eerste minuut zette Blanckaert zich door op links, maar handspel van een Melseelse verdediger voorkwam dat Zwart kon afdrukken. Scheidsrechter Stove wuifde alle lokaal protest weg. Melsele reageerde meteen via een voorzet van Van Damme, maar het schot van Penneman werd geblokt. Doelman De Volder moest een eerste maal uitpakken met een parade toen Van Damme in de rug van De Wulf dook en gevaarlijk afdrukte op doel. De wedstrijd ging door aan een verschroeiend snel tempo en een doeplunt kon dan ook niet lang uitblijven. Het was Melsele dat via hoekschop een eerste maal het laken naar zich toe trok toen Sinnaeve uit de draai De Volder vloerde (0-1 '15). Maar lang duurde het bezoekende feest niet, want Merelbeke counterde meteen en Elaut verstuurde de assist voor Blanckaert, die het leer van net buiten de grote rechthoek voorbij Van Den Wildenberg borstelde (1-1 '16). Merelbeke kon zo al vlug de scheve situatie rechtzetten en kon op zoek naar meer. Melsele was evenwel niet onder de indruk en het bleef hoog storen. De Merelbeekse defensie werd in de fout gedwongen en Van Osselaer strafte het onoordeelkundig uitvoetballen ongenadig af toen hij de 1-2 voorbij De Volder schoof ('19). Merelbeke reageerde eerst nog via een schot van Zwart dat net naast dwarrelde, maar toen Didi net buiten de grote rechthoek vanuit het niets een kruisraket richting kruising verstuurde stond De Volder aan de grond genageld en werd er gerust met 1-3. De Peptalk van Coach De Schryver mistte ook nu zijn doel niet, want Merelbeke kwam met de nodige motivatie terug uit de kleedkamer. Het creëerde nu duidelijk meer balbezit en Melsele moest even terug in de ankers. Elaut stuurde Zwart de diepte in en in zijn gekende stijl schoof hij het doelpunt van de hoop onder Van Den Wildenberg in de mand (2-3 '46). Merelbeke kwam zelfs heel close bij de gelijkmaker toen Elaut doelman Van Den Wildenberg van ver probeerde te lobben, maar de vingertoppen van de bezoekende goalie bachten nog net redding. Ook Ongena probeerde het van ver, maar zijn schot zeilde net over de dwarsligger. Melsele onderging toen nog het overwicht van de thuisploeg, maar al vlug gleed alle hoop als zand tussen de vingers weg, toen een bezoekende inworp voor doel nogal ongelukkig werd weggewerkt en Cathoir veel te gemakkelijk mocht binnen prikken (2-4 '62). Merelbeke was nu duidelijk van slag, maar met de moed der wanhoop bleef het op jacht gaan naar de aansluitingstreffer. Het was doelman Van Den Wildenberg die de inmiddels verdiende aansluitingstreffer voorkwam door eerst een vrijschop van Seynaeve uit de kruising te zweven en even later ook nog een schot van Zwart over de dwarsbalk te ranselen. Scheidsrechter Stove had toen genoeg gezien en floot de eerste thuisnederlaag van 2018 naar het verleden.

 

 
08-01-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Merelbeke zet ongeslagen reeks verder ...
 
 

Ook de voorbije korte winterstop heeft KFC Merelbeke er niet kunnen van weerhouden om verder te bouwen aan een mooie ongeslagen reeks, want Zondag jongstleden nam het langs de boorden van de Schelde ook de maat van de palingeters bij FC Mariekerke. Het was Thomas Zwart die, aangestuurd door een hard werkend team, de kers op de taart plaatste met een onvervalste hattrick en zo zijn doelpuntensaldo en topschuttersstatuut ziet aandikken tot 10 stuks. Met 17 punten op 21 haalde KFC Merelbeke een dikke onderscheiding uit de zeven laatste wedstrijden en met deze resultaten prijkt KFCM nu op een zeer mooie zevende plaats in de rangschikking. Voorzitter Van Keymeulen loopt er dezer dagen dan ook bij als een uiterst gelukkig man.
De eerste periode op Mariekerke was nochtans niet zo indukwekkend, want Merelbeke had duidelijk moeite om in het vertrouwde ritme te komen. Het domineerde de wedstrijd, dat wel, maar de slordigheden stapelden zich op waardoor aanvankelijk heel wat afval in het spel sloop en het bij wat steriele prikken bleef. De eerste grote kans kwam er via een snelle counter, maar op aangeven van Blanckaert liep Zwart zich vast op de ervaren doelman Mardulier, die de hoek vakkundig verkleinde. Mariekerke dreigde een eerste maal via hoekschop, maar Braems knikte het leer naast de doelmond. Merelbeke pakte dan uit met een snelle combinatie op het middenveld en Ongenae lanceerde Zwart, die het Scheldegat koos en ditmaal het leer netjes voorbij Mardulier schoof (0-1 '18). Ondanks de 0-1
voorsprong vond Coach De Schryver de Merelbeekse inzet te laks en onvoldoende en tijdens de rust werden dan ook duchtig de levieten gelezen. Het beoogde resultaat niet niet lang op zich wachten want Merelbeke plaatste nu veel meer druk op de bal en was opvallend agressiever in het spel. Toch was de eerste kans voor Mariekerke, via een knal van ex-prof Onana, maar doelman De Volder ging goed plat en hield zijn netten spic & span. Smolders pakte uit met een steel van de steeds bleker acterende thuisdefensie, maar Mardulier redde nu nog de meubelen en voorkwam de dubbele achterstand. Een tweede fout van de thuisdefensie lag aan de basis van de dubbele Merelbeekse voorsprong. Pieters verraste zijn doelman met een totaal foute terugspeelbal en dit was koren op de molen van de aalvlugge Zwart, die maar al te graag het leer onderschepte en daarna netjes in de plaatselijke mand dropte (0-2 '60). Mariekerke probeerde wel nog de bakens te verzetten en het was vooral opletten voor Onana die een aantal keren gevaarlijk kwam aandringen en zelfs een vermeende aansluitingstreffer zag afgekeurd wegens een voorafgaandelijke duwfout. Eerst testte de Merelbeekse invaller Manki Saidy nog de vuisten van doelman Mardelier, maar toen de hard werkende Onganae via een één-twee met Saidy op rechts de achterlijn haalde, was het wederom Zwart die op de goede plaats stond om de loepzuivere assist staalhard tegen de plaatselijke netten te knallen (0-3 '89). Thomas Zwart slaagde zo in een onvervalste hattrick en Merelbeke kon wederom aan het feest. Volgende Zondag komt Svelta Melsele op bezoek naar de Kloosterstraat. Kan Merelbeke zijn reeks verder zetten en ook nog revanche nemen voor de nederlaag uit de heenronde? Alle supporters op post om 14u30...

 

 
       
       
       
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd