06-08-2017
  Update tranfernieuws ...  
 
  Eervol verlies ondanks sublieme tweede helft.
 
 

KFC Merelbeke werd op het veld van het Ardeense Hamoir ongenadig, maar eervol uit de Croky Cup geknikkerd. De thuisploeg had voor de rust aan amper één uitgespeelde kans en één onoplettendheid van de Merelbeekse defensie voldoende, om zichzelf van de volgende ronde te verzekeren. Vooral na de rust had Hamoir zijn handen vol om een bij momenten subliem spelend Merelbeke van de gelijkmaker te houden. Coach De Schrijver joeg zijn manschappen vooruit en deze opdracht werd voorbeeldig opgepikt. Middenvelders Ongenae en Smolders strooiden met assists en de scoringskansen volgden mekaar in sneltempo op, maar telkens liep het mis in de zone van de waarheid. Nieuwkomer Thomas Zwart werd door Smolders de straat ingestuurd, waarna hij alleen op de plaatselijke gardien afstormde, maar hij tikte het leer iets te ver voor zich uit en Leonard kon opruimen. Ook het scheidsrechterlijke trio stond merkelijk niet aan de zijde van Merelbeke, want naast een aantal andere zeer bedenkelijke besissingen werd een doorbraak van wederom Zwart onterecht wegens buitenspel afgevlagd en werd duidelijk handspel van verdediger Legros door arbitre Boeur ostentatief weggewuifd. Met de inbreng van Manki Saidy, Sam Van De Voorde en Domien Schelstraete begon Merelbeke dan aan een echt slotoffensief en bij Hamoir zagen ze alle sterren van het firmament. Naast de scheidsrechters hadden ze er ook Dame Fortuna aan hun zijde, want tijdens de achtentachtigste wedstrijdminuut werd tot drie maal toe een bal op de doellijn gekeerd. Toen was duidelijk dat ons fysiek zeer sterk en moedig team hier niet mocht scoren. Eén vaststelling is na deze mooie en beklijvende pot voetbal zeer duidelijk en dat is dat Merelbeke hier een dijk van een wedstrijd speelde en daarmee de meegereisde supporters ruimschoots beloonden voor hun verre verplaatsing. De voorbereidingscampagne kan nu in alle vertrouwen en met opgeheven hoofd verder gezet worden...

 

 
   
  Brilscore tegen Vlamertinge  
 
     
 

KFC Merelbeke heeft zijn driedaagse stage te Veldhoven (NL-Eindhoven) succesvol afgesloten met een plaatsing voor de tweede ronde van de Croky Cup. Het versloeg eersteprovincialer KVV Ardennen op eigen veld met 0-2. Ongeveer 200 toeschouwers zagen hoe de Merelbekenaars van bij de aanvang het heft in handen namen. De thuisploeg probeerde wel een combinatie in mekaar te boksen, maar verder dan wat lichte streiele dreiging kwamen ze niet. Merelbeke daarentegen trok fel in de aanval, maar aanvankelijk werden pogingen van Smolders, Ongenae, Saidi en Monday nog door thuisdoelman De Neve onschadelijk gemaakt en werd er gerust met de brilsore. Ook na de rust was Merelbeke het overheersende team en bij Ardennen vonden ze geen oplossing om het de defensie van Merelbeke moeilijk te maken. Doelman  De Volder beleefde dan ook een vrij rustige namiddag, want met uitzondering van één tussenkomst met de vuisten, moest hij nauwelijks zijn handschoenen in stelling brengen. Merelbeke schakelde een versnelling hoger en dit resulteerde bijna meteen in een doelpunt toen Saidi een voorzet van Smolders buiten het bereik van De Neve Knikte (0-1 '55). Een tiental minuten later versierde de kwikzilveren Saidi een strafschop toen hij gehaakt werd in de strafschopzone, maar Monday trapte de elfmeter te zwak en De Neve devieerde de bal naast de kooi. Toch bleven de bezoekers rustig bouwen aan de volgende kans en toen nieuwkomer Zwart een staaltje van zijn snelheid en technisch kunnen etaleerde, bediende hij Bultheel die het leer kundig in de mand dropte (0-2 '80). Nog een aantal mogelijkheden dienden zich aan, maar Seynaeve had de meeste pech toen een knap afstandsschot op het doelkader strandde. Niettemin kwam de zege niet meer in gevaar en KFC Merelbeke mag zich opmaken voor de tweede ronde waarbij het een verre verplaatsing voor de boeg heeft. Ditmaal reist de kern komende Zaterdag  5 Augustus naar de èchte Belgische Ardennen, want om 18u00 staat de wedstrijd tegen Hamoir op de kalender. Een ploeg uit de Waalse tweede amateurklasse. Benieuwd wat Merelbeke daar ten berde gaat brengen...

 

 
 
  Brilscore tegen Vlamertinge  


 
     
 

KFC Merelbeke heeft er zijn eerste wedstrijd van de voorbereiding opzitten, maar anders dan de uitslag doet vermoeden bood het zeer goed weerwerk tegen het reeds goed geöliede reserventeam van KAA Gent. KAA Gent claimde logischer wijze het meeste balbezit, maar het was Merelbeke dat de score opende toen Martirosian een gemeten voorzet van De Weirdt in het Gentse doel devieerde (1-0 '20min.)
Gent baalde even, maar Kabangu zette al vlug de scheve situatie recht toen hij een hoekschop te gemakkelijk mocht binnen knikken (1-1 '23). Merelbeke deed knap werk via de omschakeling. Monday forceerde de doorbraak, maar zijn schot ging voorlangs. Gent speelde hoog en zette de Merelbeekse verdediging steeds fel onder druk waardoor het in de fout gedwongen werd. Kabangu en Biedov verzilverden de pressie en er werd gerust met een 1-3 tussenstand.
Coach De Schryver wisselde zes Merelbeekse pionnen en Ongenae dreigde het eerst met een knap afstandsschot. Ook nieuwkomer Zwart kwam dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij besloot net naast na een knappe combinatie tussen Blanckaert en Van Der Cruyssen. Merelbeke maakte het zichzelf dan zeer moeilijk en Kabangu strafte het mindere verdedigende breiwerk ongenadig af met de 1-4( '65). Bij Merelbeke begon het nu ook fysisch wat te wegen en er kwam nog meer ruimte voor de bezoekers,die hier handig gebruik van maakten en de bal bij momenten ongrijpbaar maakten. Invaller Jalloh dook goed in de rug van de Merelbeekse defensie en plaatste de 1-5 eindstand voorbij Amaury. Zwart (knap lobschot) en Blanckaert tekenden nog voor de twee laatste Merelbeekse soringskansen, maar geen van beiden kreeg het leer tussen de Gentse palen. Ondanks de nederlaag en amper 3 trainingen, liet Merelbeke toch al een aantal mooie en knappe dingen zien tegen een sterke tegenstander. Dit geeft hoop voor de toekomst, maar de staf en de spelerskern genieten nu eerst nog van een deugddoende vakantie. Op maandag 24 juli wordt terug verzamelen geblazen voor de echte start van de voorbereiding. Op zondag 30 juli volgt dan een eerste wedstrijd met inzet voor de Croky Cup tegen KVV Ardennen. 

 
 
       
       
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd