15-09-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Merelbeke slikt bittere pil in Wervik...
 
 

Merelbeke tankte een vat vol vertrouwen na de ruime 0-6 overwinning van de vorige speeldag op Woluwe Zaventem en zo reisde het vorige zaterdag zelfzeker af naar het stadion van KE Wervik. Maar "het kan verkeren" zei Bredero, en het lijkt er op dat Wervik voor KFC Merelbeke stilaan een oninneembare vesting aan het worden is, want ondanks de terechte toekenning van een strafschop en het daaruit ontstane numerieke voordeel , konden onze keurtroepen er geen puntengewin laten optekenen en slikten ze er een zwaar op de maag liggende bittere pil.
Het zag er aanvankelijk nochtans goed uit voor Merelbeke, dat van in het begin van de wedstrijd veel speloverwicht creëerde en een eerste mooie kans liet optekenen na een splijtende combinatie tussen Zwart en De Weirdt, waarna Elaut het leer maar net naast het doehout trapte. Elaut liet zich nog een tweede maal opmerken nadat hij door Oduro door de defensie werd geloodst, maar ook nu ging het leer voorlangs. Wervik had moeite om de bal in eigen rangen te houden en beperkte zich tot bonkig verdedigingswerk op eigen helft tegen een veel vlotter spelend Merelbeke. Op slag van rust glipte Zwart op aangeven van Elaut door de defensieve gordel en zo kon hij alleen afstromen op doelman Vancoillie, maar Geldhof haalde de zeis boven en scheidrechter Verstraeten plaatste de bal op terecht de stip en stuurde Geldhof met rood vervroegd naar de plaatselijke douches. "Merelbeke op rozen" dacht de bezoekende aanhang terecht, maar dit was zonder penaltynemer Oduro gerekend, die de elfmeter veel te zwak en binnen het bereik van Vancoillie trapte. Weg was dè kans om op voorsprong te klimmen. Ook na de rust was het speloverwicht voor Merebeke, maar het kreeg een eerste forse verwittiging toen Bouchaert de achterlijn haalde en zo maar mocht voorzetten naar de knikker Vandeputte, die gelukkig niet voldoende achter de bal kon klimmen. Via een vrijschop kwam Dean Van Den Winckel in schietpositie, maar de aanhef van gejuich op de Merelbeekse banken stierf een snelle dood, want het schot dat strandde in het zijnet zorgde enkel voor hoopgevend gezichtsbedrog. Zonder echt goed te voetballen bleef Wervik de strijd aangaan en het versierde een vrijschop net buiten de grote rechthoek. Het gevolg was verbijstering alom op de Merelbeekse banken, toen Dewinter de bal listig over de als aan de grond genagelde doelman De Volder in de kooi krulde (1-0 '58). Bij Merelbeke waren ze compleet van slag, na deze onverwachte opdoffer, maar coach De Schryver vuurde zijn manschappen aan om de scheve situatie recht te zetten. Des te groter was dan ook de ontgoocheling toen Wervik een tweede vrijschop versierde en Vandeputte, vrijstaand aan de tweede paal, de voorzet keihard voorbij De Volder tegen de netten ramde (2-0 '81). Game, set en match voor Wervik, want Merelbeke kon geen vuist meer maken. Van Der Wilt pakte nog uit met een verschroeiend schot, maar de pegel strandde ongelukkig op het doelhout, en dit was alleen maar tekenend voor de wedstrijd van een sterk balend KFC Merelbeke. Met een gescoorde penalty had het resultaat er waarschijnlijk gans anders uitgezien...maar met "wat" en "als" koop je niks...


 

 
10-09-2018
  Update tranfernieuws ...  
 
  Eerste driepunter is binnen ...
 
 

Merelbeke speelde voor de eerste maal dit seizoen op verplaatsing en reisde hiervoor naar ex- tweedeklasser Woluwe-Zaventem, gelegen in de tuin van onze nationale luchthaven. Later in dit verslag zal blijken dat niet alleen de vliegtuigen, maar ook de goals om de oren van de tegenstander vlogen, want KFC Merelbeke haalde fors uit tegen een toch wel zwak en zeer naïef acterende tegenstander.
Al van bij de aftrap nam Merelbeke het heft in handen en de wedstrijd was maar pas op gang gefloten toen Zwart op aangeven van De Smet al een eerste doorbraak forceerde, maar het kanon van onze goalgetter stond nog niet op scherp. Even later kreeg Sasah Oduro een vrijgeleide van de plaatselijke defensie, maar nu waren het de vuisten van doelman Biason die redding brachten. Merelbeke bleef hoog druk zetten en Oduro loodste Vandendriesche door de plaatselijke afweer, maar de afwerking was wederom te onstuimig en ging ver over doel. Zwart zag dan de doelman ver uit zijn doel staan en probeerde een listige lob, die dreigend op het dak van het doel viel. Er was al ruim een kwartier verstreken eer de thuisploeg een eerste maal kon opduiken in de gevarenzone van Merelbeke. Van Der Cruyssen ging aan de achterlijn in duel met Hakizimana die zich nogal opzichtig liet vallen, maar scheidsrechter Torbeyns had de schwalbe doorzien en wuifde de strafschopclaim weg. Enkele tellen later mocht Nkanza in de vlucht aanleggen, maar ook deze poging ging ongevaarlijk en ver over het Merelbeekse doel. Op het halfuur dreigde wederom Merelbeke. Elaut en Zwart forceerden samen de doorbraak, maar ook nu was doelman Biason nog bij de pinken. Merelbeke kreeg dan eindelijk het verdiende loon naar werken. Bultheel loodste zijn compaan Zwart door de defensie, en de Merelbeekse topscorer schoof het leer kundig voorbij Biason (0-1 ’31). Even later was hetzelfde duo wederom succesvol. Bultheel zorgde voor een listige balrecuperatie en ook nu zette hij Zwart op weg naar zijn tweede treffer van de namiddag (0-2 ’35). Woluwe Zaventem kon weinig of niks inbrengen tegen een ontketend Merelbeke en toen het spitsenduo Zwart en Oduro de doorbraak forceerden, was het Oduro die zijn eerste van de namiddag gretig tegen de netten prikte, met de toen al geruststellende 3-0 voorsprong tot gevolg. Ook na de rust kon de thuisploeg geen oplossing vinden om de aanvalsdrang van Merelbekeeen halt toe te roepen. Bij Woluwe Zaventem verdedigden ze heel bleekjes uit en de bal viel zomaar voor de voeten van Sasah Oduro die het geschenk in dank af nam en de 0-4 voorsprong netjes in de kruising schilderde (’54). Vandendriessche forceerde dan op links de doorbraak na een splijtende ééntwee met Zwart, maar ook nu mikte Finidi de bal voorlangs. Woluwe Zaventem wist zichzelf al lang geen raad meer, en toen Oduro een zoveelste maal zijn compaan Zwart door de defensie kon loodsen was ook de 0-5 niet te vermijden. Ook invaller Jordi Van laere liet nog zien dat hij uit het goede spitsenhout gesneden was, want na een combinatie met Zwart, prikte ook hij zijn eerste officieel doelpunt voor KFC Merelbeke voorbij doelman Biason (0-6 ’85).
Met een harde knal van Hakizimana probeerde de thuisploeg nog een eerredder te scoren, maar KFCM doelman De Volder hield zijn netten spic&span met een knappe parade.
Scheidsrechter Torbeyns floot de wedstrijd stipt op tijd ten einde en zo nam Merelbeke de eerste volle driepunter van dit nog jonge seizoen mee huiswaarts.


 

 
       
 
  Gemengde gevoelens na moeizame wedstrijd